Nieuws

Welkom op de site van InnoSol. Voor het ontwikkelen en uitvoeren van maritieme innovaties bent u aan het juiste adres.

Juli 2016

De eerste duwstevensloepen zijn in de vaart, onderhoudsvrij, elektrisch varend ideaal voor de verhuurvloot van Happy Whale!

Proefvaren, neem gerust contact met ons op.

Onlangs is de Electric Only route geopend tussen Oudega en Heeg, de Duwstevensloep was erbij, mooie beelden:

Mei 2016

Uw bestaande schip verbouwen? Door gebruik te maken van “tags” en digitale camera’s is het mogelijk om uw bestaande schip te digitaliseren. Na het digitaal inmeten kan het ontwerp proces beginnen om uw aanpassingen door te voeren. De Software herkend de tags en maakt een puntenwolk van deze tags. Vanuit de puntenwolk ontstaat het lijnenplan.

 

Januari 2016

Voor het project Happy Whale verzorgen wij de nieuwe InnoSol Duwstevensloep! Vanuit het project zullen uiteindelijk 200 boten worden ingezet in de verhuurmarkt, “green wheels” op het water.

Deze robuuste elektrisch aangedreven sloep kan tegen een stootje, biedt comfort door de grote open kuip met lounge gelegenheid, is geruisloos waardoor u nog meer op het water kunt genieten van de natuur en zowel vanuit het water als de kant goed toegankelijk.
Het concept is milieu vriendelijk, recyclebaar en tijdens exploitatie onderhoudsarm.

Het casco zal op Boot Holland gepresenteerd worden, 12-17 februari. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op!

 

September 2015

Het door InnoSol getekende ponton komt binnenkort in de dokhaven van Rotterdam te liggen. Van 3D model tot snijpakket.
Het filmpje van de te waterlating van dit InnoSol ontwerp!

Augustus 2015

Om gestapelde kunststof platen te kunnen wikkelen tot een rol van 40 cm  heeft InnoSol een machine ontwikkeld en gebouwd. Een Innovative Solution voor een klant met een specifieke wens.
Door de enkelzijdige ophanging van de aandrijflijn is de rol lossend. De aandrijflijn heeft een vertraging van 1:2

 

Mei 2015
Op 8 mei is de boeienlegger Maastricht omgedoopt tot Werkschip Marixster. Op de CMS werf gebr. Los is het project opgeleverd en te water gelaten. Het resultaat mag er zijn.

———————————————————————————————————-

April 2015
De bouw van het nieuwe voorschip van werkschip Maastricht is in volle gang. Dezer dagen komen het nieuwe voorschip en bestaande achterschip samen, zodat er een 27 meter werkschip ontstaat.

 

Klik hier voor meer informatie over dit project. 

———————————————————————————————————

Van 6 tot 10 Oktober 2014 hebben 4 door InnoSol ontworpen solarboten deelgenomen aan de Bonaire Regatta. Zowel het bouwproces als de race waren voor de leerlingen van het MBO Bonaire een wereldervaring!